Vlierboomstraat 533

2564JG Den Haag

Bel voor een afspraak

06 497 242 26

Code Voetverzorging

Het pedicurevak wordt gezien als een ambachtelijk beroep, dat gebonden is aan regels, waaraan aangesloten pedicures moeten voldoen.

Ik werk volgens de strenge regels van de CodeVoetverzorging, die naar aanleiding van de aanbevelingen van ProVoet zijn opgesteld door het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Dit betreft regels op het gebied van hygiëne, gebruik van steriele materialen en het gebruik van de juiste instrumentaria.

Het vak van pedicure heeft de afgelopen jaren in Nederland een enorme kwaliteitsslag gemaakt en staat internationaal in hoog aanzien. Dat is mede te danken aan de inspanningen door de branchevereniging ProVoet. ProVoet heeft als branchevereniging (met ruim 13.000 aangesloten leden) er bijvoorbeeld voor gezorgd dat consumenten en zorgverzekeraars eenvoudig kunnen controleren welke pedicures in Nederland zijn opgenomen in het KwaliteitsRegisterVoorPedicures. In dat register is opgenomen of een pedicure zich heeft (bij)geschoold en dus gekwalificeerd is als pedicure+ of Medisch pedicure.

Een pedicure die een + achter haar vakaanduiding mag plaatsen, heeft zich gespecialiseerd en is bevoegd de voeten te verzorgen van patiënten met diabetes mellitus en/of reuma. Beide aandoeningen vereisen specialistische voetverzorging. Daarnaast bestaat ook de specialisatie Medisch pedicure.

Een Medisch pedicure heeft zich gediplomeerd als pedicure die alle voetafwijkingen mag en kan behandelen. In het KwaliteitsRegisterVoorPedicures van ProVoet vindt u de pedicures in uw omgeving die zich hebben gespecialiseerd. Bij deze pedicures kunt u er van op aan dat u de specialistische behandeling krijgt die u verdient én die door zorgverzekeraars als eis wordt gesteld om in aanmerking te komen voor vergoeding.